Residency voor curatoren in Valletta, Malta

In 2014 reageerden Mare van Koningsveld en ik op een open oproep voor opkomende Nederlandse curatoren. De oproep werd geïnitieerd door V.18, Valletta Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Uiteindelijk zouden twee Nederlandse curatoren de kans krijgen om in 2014 Valletta (Malta) te bezoeken. Gelukkig werden Mare en ik (als team) ook uitgenodigd. De andere Nederlandse curator die een uitnodiging ontving was Suzanne Wallinga. Van 24 augustus tot 12 september 2014 waren we met zijn drieën op Malta, als onderdeel van de zogenaamde Curatorial School. In Valletta maakten we kennis met lokale kunstenaars en kwamen we in contact met lokale regisseurs en curatoren. Ook gaven we een presentatie over onze praktijk als freelance curatoren en maakten we deel uit van de jury van het programma Divergent Thinkers in BLITZ. Een van de kunstenaars die deelnam aan de tentoonstelling Divergent Thinkers won een residentie in de VS en daarna een tentoonstelling in Valletta. Kristina Borg was de gelukkige.

Na de residentie moesten Mare & ik met een voorstel komen voor een project dat in september 2015 in Malta gerealiseerd kon worden. Begin december 2014 stuurden we ons voorstel naar V.18. Suzanne Wallinga moest ook met een voorstel komen. Uiteindelijk zou slechts één van de projectvoorstellen worden uitgevoerd. In januari 2015 hoorden we dat de jury had gekozen voor het voorstel van Mare & mij.

PERS

Suzanne Wallinga, Mare van Koningsveld & ik werden geïnterviewd door de Maltese krant Malta Today over ons verblijf op Malta en onze praktijk als onafhankelijke curatoren.

 

Comments are closed.

Print Friendly, PDF & Email